Sijoitusten kerääminen

Virtuaalimaailmassa riittää aina ihmisiä, jotka kritisoivat pelkkien sijoitusten merkitsemistä vedoten realistisuuteen. Ymmärrän kannan, kun puhutaan sadoista kisoista ja kymmenistä sijoituksista. Jäin kuitenkin miettimään omaa kisaamistani ja tulosten merkitsemistä. Minä merkitsen ja huomioin vain sijoitukset. Ja pystynpä jopa perustelemaan, miksi.

Sijoitukset ovat minulle ikään kuin pisteitä. Kilpaileminen on minulle peliä, josta kerätään pisteitä hevosille, ja merkitsenkin pelkästään ne pisteet. Pelaan myös esimerkiksi Super Mariota, jossa on palikoita, joita rikotaan. Jos hyvin käy, saa kolikon. Jos käy huonosti, palikka on tyhjä. Niitä tyhjiä palikoita ei kirjata mihinkään, mutta kolikkojen määrä otetaan ylös. Kukaan ei tiedä, montako kertaa Mario on rikkonut palikoita ihan turhan takia, saadakseen vain tietää, ettei siellä ole yhtään mitään.

Otetaan vielä IRL-kilpaileminenkin mukaan vertaukseen. Kilpailen myös oikeassa elämässä jonkin verran, ja mukaan on tarttunut aika kiva määrä ruusukkeita. Takana on toki myös epäonnistuneita startteja: hylkyjä estekisoissa, pari unohtunutta kouluohjelmaa… Ja ihan vain sekunnin liian hitaita esteratoja. Mutta ei niistä ole missään erillistä mainintaa. Ruusukkeet komeilevat seinällä merkkinä menestyksestä, mutta ei siellä ole kunniakirjoja ”Hylätty satulasta suistumisen vuoksi” tai ”Neljäs sija, jäi sekunnin palkintosijoista”. Samalla tavalla kuin ruusukkeet todistavat omia onnistumisiani huoneeni seinältä, sijoitukset hevosten sivuilla ovat niitä onnekkaiden tulosten merkkejä, pisteitä joita keräilen. Jokainen tietää, että niin IRL kuin virtuaalisestikin sijoitusten sekaan on mahtunut myös huonoja hetkiä, mutta miksipä niitä erikseen esittelemään? Ne tulokset voi omin avuin internetistä kaivella, jos kiinnostaa.

Otetaan huomioon myös se, että ennen kisaeläkkeelle jäämistä hevosillani on 10-20 sijoitusta, mikä ei mielestäni ole mitenkään liian epärealistista. Protestoikoon ken tahtoo, itse en ainakaan näe tyylissäni kilpailla mitään valittamista realistisuuden kannalta.

Advertisement

~ Kirjoittanut gespenstv : 22.4.2012.

7 vastausta to “Sijoitusten kerääminen”

  1. Pakko sanoa, että oli kyllä varsin hyvät perustelut! Ensi kerralla pitääkin muistaa linkitellä tämä, kun seuraavan kerran joku taas itkee, kun kaikkia kisoja ei merkitä (:

  2. Tuostahan hyvästä saat vielä Virginian vihat niskaasi, vai että ei ole paljon sijoituksia! Heh heh, ihan täyttä asiaa mielestäni ja avasi ainakin omaa näkökantaani näin rehellisen nolosti myönnettynä näiden sijoituksien merkitsemisestä. Kuitenkin, aina vain olen sitä mieltä, että kaikki omalla tavallaan :) Arvostan yhtä paljon kaikki tulokset merkinneitä kuin sijoitukset merkinneitä.

  3. Hyvä tietää että sain muitakin vakuutettua :) Eikä tietenkään ole mitään väärää merkitä kaikkia kisoja, mutta haenkin lähinnä sitä puolta, ettei pelkkien sijoitusten merkitsemistä pitäisi tuomita heti epärealistisena, vaikka kyseinen tyyli ei itseä ehkä miellyttäisi. :-)

  4. Hyvä kirjoitus pelkästään sijoitusten merkitsemisen puolesta. Pitää laittaa talteen, että löydän jatkossakin.

  5. Kiitän, kiva kuulla että teksti onnistui :)

  6. Hekohekolle tiedoksi, ettei minun vihoja saa niskaansa, jos perustellusti on eri mieltä minun kanssa (olisit voinut ihan omalla nickilläsikin kirjoittaa, kun tunnet minut näemmä jossain määrin). Ja kirjoittajalla on ihan hyviä pointteja kyllä siitä, miksi kirjaa vain sijoitukset. Mutta se realismi. 10-20 sijoitusta on realistista, jos siihen on vaadittu ehkä joku 100 kisastarttia. Jos sen saamiseen tarvitaan 500 tai 1000 starttia, realistisesti ajatellen hevosesi olisi jalaton ja kuollut eikä missään kisaeläkkeellä. Tämän takia tarvitsisi ne kaikki startit tai ainakin niiden lukumäärän. Ja minusta se on eri asia, että hevosella on 10 sijoitusta 20 kisasta kuin että on 10 sijoitusta 100 kisasta, mutta virtuaalimaailmassa siitä ei yleisesti ole välitetty.

  7. Ymmärrän tuonkin ajattelutavan, mutta toisaalta itse ainakin ajattelen virtuaalihevosilla kilpailemisen tietynlaisena pelinä. Ja pelissä minua ei kiinnosta niiden tyhjien palikoiden lukumäärä, vaan ne pisteet. :D

    Ette te minun ruusukeseinältäni näe myöskään IRL, olenko huippulahjakas joka kerta sijoittuva ratsastajalupaus vai onneton puskatumpelo, joka on kiertänyt kisoja vuosikaudet pärjäten joka sadannessa startissaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: